IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция ще плати по-малко от 1 млрд. долара за недоставените "Мистрал"-и

Страната отказа да достави двата кораба на Русия заради наложените санкции от Запада

16:14 | 26.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френското правителство заяви, че общите разходи за анулирането на продажбата на двата военни кораби на Русия възлизат на по-малко от 1 млрд. евро, съобщава Bloomberg.

Точните цифри ще бъдат разкрити пред парламента, но засега мога само да кажа, че разходите са под 1 млрд. евро“, заяви говорителят на правителството Стефани льо Фол в сряда след седмичното заседание на кабинета в Париж.

Правителството планира да прибави допълнителните разходи към бюджета за 2015 г.

Съдбата на двата кораба „Мистрал“ за превоз на хеликоптери затруднява отношенията между Франция и Русия от повече от година, след като Париж реши да замрази сделката за 1,2 млрд. евро в резултат на наложените санкции от Запада върху Москва заради анексирането на Крим и подкрепата на сепаратистите в Източна Украйна. В края на юли двете страни се договориха за сумата, която Франция трябва да плати като компенсация за неизвършената доставка.

Франция, която постигна споразумение с Русия за анулирането на договора без неустойки, води преговори с други страни, включително Канада, Малайзия, Саудитска Арабия и Египет, за продажбата на един или двата от корабите, заяви представител на правителството през миналата седмица, който обаче отказа да даде допълнителни подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още