IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон губи одобрението на френските избиратели

57% от французите не са доволни от работата на новия президент, сочи проучване на Ifop

10:08 | 27.08.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето френски избиратели не са доволни от работата на президента Еманюел Макрон, сочи проучване на института Ifop за вестник Le Journal du Dimanche (JDD), цитирано от Ройтерс.

Това представлява драматичен обрат за държавния глава, който преди по-малко от четири месеца отбеляза голяма победа на изборите.

Допитването показва, че неодобрението към Макрон достига 57%, което е с 14 процентни пункта повече спрямо последното проучване на Ifop от юли.

40 на сто от анкетираните твърдят, че са доволни от работата на президента, което е с 14 процентни пункта по-ниско спрямо юли.

Макрон, който е в средата на своите официални визити на няколко европейски столици, претърпя редица неуспехи след избирането си, включително тежки дебати в парламента за трудовата реформа и конфликт с военните.

Проучването на Ifop показва, че има спад в рейтинга за популярност на Макрон от май насам, когато той беше по-голям от този на предишния държавен глава Франзоа Оланд през същия период на неговия мандат.

Изследването показва спад и на популярността на премиера Едуар Филип, като 47% изразяват удовлетворение от работата му. Това е с 9 процентни пункта по-ниско спрямо предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
то на Борисов и Радев дори и Вожда на *** да им беше дошъл па същата раота, само дет щеха да пушат лулата на мира и тва е ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 6
studioaa
преди 6 години
Залагам каса бира, че това ще е на-слабия президент на 5-тата френска република. Още на изборния ден предвидих неговия провал и сега само 2-3 месеца след изборите истината лъсва... Макрон е точно нашия чехлю Плевелът и Макрон ще приключи кариерата си подобен начин на нашата "звезда" - той ще потъне в забрава до края на мандата, няма да се кандиратира за следващ и едва ли ще има подкрепата на най-много 5% от франзуците дотогава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
bgMan
преди 6 години
Но пък за сметка на това спечели подчинението на Борисов и Радев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
Мдааа , бързичко спихна Ротшилдовото момченце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още