IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей стана новият премиер на Великобритания

В първата си реч начело на страната тя обеща да се бори с несправедливостите в обществото и да управлява за "бедните и маргинализираните"

21:02 | 13.07.16 г. 6
<p>
	Тереза Мей напуска Бъкингамския дворец, след като получи мандат за съставяне на правителство от кралица Елизабет II. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тереза Мей напуска Бъкингамския дворец, след като получи мандат за съставяне на правителство от кралица Елизабет II. Снимка: Ройтерс

Тереза Мей вече е новият премиер на Великобритания, предава Ройтерс. На церемония в Бъкингамския дворец кралица Елизабет II официално й връчи мандат за съставяне на правителство, съобщава британският в. Guardian.

В първата си реч като министър председател на Великобритания Тереза Мей обеща да се бори с нарастващите несправедливости в британското общество и да управлява за “бедните и маргинализираните”, като създаде “съюз между всички граждани”.

Тя посочи пред журналистите след церемонията при кралицата, че ще взема решения въз основа на интересите на затруднените семейства, а не на богатото, “привилегировано малцинство”.

“Когато започнат сериозните разговори (за излизането на страната от ЕС – б.ред.), ние ще мислим не за силните, а за вас. Когато става въпрос за данъци, ще се даде приоритет не на богатите, а на вас. Ще направим всичко възможно да помогнем на всички”, коментира тя.

Тереза Мей каза още, че ще върви по стъпките на Дейвид Камерън и ще води политика за обединение на нацията с цел запазване съюза между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
е тая пък конспиирация от къде ти е спуснаха, хахахахахаха ти луд ли си ????кво очакваше да направят на пук на избирателите си и да не излезнат .... а това ако е верно дето го казваш, защо още не са активизирали чл.50 ами се скатават като бити пеераси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 6
Vesko94
преди 7 години
Подценяваш и качеството на "електоралния материал", и на политическата класа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
Sakamano
преди 7 години
Никакъв завой няма, тя просто казва онова, което малоумния "материал", който не знае какво иска, има нужда да чуе. С други думи, лъже. Но това е благородна лъжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Vesko94
преди 7 години
Харесва ми завоя към центъра. Надявам се да приложи всички и на практика. За да се види каква е разликата между европейската социална държава, станала магнит за какви ли не, и британската, която акцентира най-вече на ниската безработица и един по-ограничен пакет от социални придобивки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още