IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външните министри на ЕС обсъждат руската военна офанзива в Сирия

Срещата е прелюдия за Европейския съвет, насрочен за края на седмицата

09:39 | 12.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Външните министри на ЕС обсъждат руската военна офанзива в Сирия

Руската военна офанзива в Сирия и миграцията се очаква да са сред темите на обсъждане от външните министри на ЕС днес, съобщава БНР

По време на срещата си в Люксембург министрите ще приемат заключения по сирийския конфликт и неговите хуманитарни измерения.

Сред темите на разговорите ще бъдат и предложените от Европейската комисия действия за бежанците, както и партньорството между ЕС и Африка за спирането на миграцията и борбата с тероризма. Друга тема може да бъдат и наложените през 2004 г. санкции срещу Беларус, които изтичат на 31 октомври.

Съветът на външните министри е само прелюдия – на 15 и 16 октомври в Брюксел отново ще се съберат лидерите на държавите на общността в търсене на решение за бежанската криза. В дневния ред, публикуван сайта на Европейския съвет, е посочено, че ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за адекватна реакция на миграционната криза в общността.

Сред планираните теми е и референдумът за излизане на Великобритания от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още