IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева спря скандална обществена поръчка за сувенири

Преди дни образователното министерство пусна търг за доставка на рекламни материали за 2 млн. лв.

15:54 | 17.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, БТА</em></p>

Снимка: архив, БТА

Министърът на образованието Меглена Кунева спира скандална обществена поръчка за изработването на  рекламни материали и сувенири, съобщи БТА.

Според обявлението е трябвало да бъдат закупени сувенири за малко над 2 млн. лв., показва справка в регистъра на обществените поръчки. Целта е била да се популяризира дейността на образователното министерство с финансиране от бюджета и европрограми.

"Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие", е коментирала министърът, която е в отпуск. 

Тя ще поиска от вицепремиера Томислав Дончев и колегите си министри, при които има оперативни програми, да й предоставят информация за добри практики в техните процедури и за размера на средствата, предвидени за рекламни материали.

От текста на спряната поръчка става ясно, че министерството е планирало да плати за плакати, стикери, банери, флаери, химикалки, шапки, тениски и дребни сувенири като ключодържатели и антистрес топки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Дан
преди 7 години
Реклама??!! Наглото крадене в тая държава все повече добива законна форма! Какво ще рекламираш и пред кого, като всички знаем, че в училищата дори няма нормални тоалетни и повечето деца се стискат докато се приберат в къщи!!!Ако има нормални журналисти, сега е момента да ги разцепят тия нахални крадци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още