IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширяването на пътя Пловдив - Асеновград се очаква да струва над 20 млн. лв.

Ремонтът на пътя от Стара Загора до Раднево ще е на стойност малко над 23 млн. лева без ДДС

13:39 | 24.02.16 г.
Разширяването на пътя Пловдив - Асеновград се очаква да струва над 20 млн. лв.

Разширяването на пътя от Пловдив до Асеновград се очаква да струва над 20,2 млн. лева. Това става ясно от предварително обявление на Агенцията „Пътна инфраструктура“ за процедурите за избор на изпълнител на този участък, както и останалите пътни отсечки, чиито ремонти ще се финансират с европейски средства.

Разширяването на пътя е сред пътните проекти, които ще се финансират по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Със средства от програмата се предвижда рехабилитацията на отсечки, които подобряват достъпността до основната пътна мрежа.

До 30 април пътната агенция трябва да кандидатства с проектите, за да си осигури финансиране за ремонтите.

На сайта на ведомството са публикувани две предварителни обявления с по седем обособени позиции – т.е. общо 14 пътни участъка, предвидени за ремонт с европейски средства.

Най-скъп се очертава да е ремонтът на отсечката от Стара Загора до Раднево, която не е ремонтирана от десетилетия, въпреки че е изключително натоварена, и е в много тежко състояние – малко над 23 млн. без ДДС.

Ремонтът на пътя от Костинброд до Берковица е разделен на два подучастъка – от Костинброд до Бучин проход и оттам до Берговица, като се очаква те да струват съответно 11,65 млн. лева без ДДС и малко над 10 млн. лева без ДДС.

Рехабилитацията на два участъка от пътя Варна – Добрич се очаква да струва малко над 7,1 млн. лева без ДДС, а на отсечка в обл. Плевен от пътя Плене Ловеч – малко над 6 млн. лева.

Във второто обявление попадат пътни отсечки в обл. Габров, които се очаква да бъдат ремонтирани за около 20 млн. лева. Рехабилитацията на участък от пътя Търговище – Разград ще струва над 12,3 млн. лева, а от Кубрат до Тутракан – над 4,1 млн. лева.

В това обявление е включен и ремонтът на пътя от Враца до пещерата Леденика, който се очаква да струва малко под 11,5 млн. лева без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още