IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рибари могат да кандидатстват с проекти за преработка на улова

Отворен е приемът по мярка 1.7 от програма Рибарство

15:26 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рибари, които искат да преработват собствен улов или да го предлагат пряко на пазара, могат да кандидатстват с проекти по Програмата за морско дело и рибарство. Управляващият орган на Програмата отвори прием по мярка 1.7

„Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“, съобщават от Министерството на земеделието, храните и горите.

Рибарите могат да получат финансиране за закупуване на ледогенератори, хладилни камери, специализирани транспортни средства за превоз на риба и оборудване на пунктове за първа продажба.

Бюджетът на приема е 8,7 млн. лв. Програмата за морско дело и рибарство покрива до 50% от дейностите в проектното предложение. Ако кандидатът извършва дребномащабен крайбрежен риболов, финансирането може да достигне и 80%. Стойността на безвъзмездната финансова помощ за един проект не може да бъде по-малка от 5 хил. лв. и по-голяма от 200 хил. лв.

Инвестициите могат да се извършват както на сушата, така и на риболовните кораби. В случай, че са на борда, плавателните съдове трябва да са регистрирани като действащи и да са извършвали риболовна дейност в продължение на поне 60 дни в морето през 2015 г. и 2016 г.

Крайният срок за подаване на проекти е 21 ноември 2017 г. Кандидатстването е електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН 2020).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още