IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имплантирай служителите си!

Американска фирма вгражда микрочипове в служителите си

17:34 | 24.07.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американска компания от щата Уисконсин обяви, че става първата щатска фирма, която възнамерява да въведе микрочип импланти за служителите си. Мярката бе обявена от Тод Уестби, ръководител на софтуерната компания Three Square Market, в интервю за локалния телевизионен канал KSTP.

Three Square Market разработва софтуер за вендинг машини в пространствата за почивка в офисите.

Струващият около 300 долара чип е с големината на оризово зърно и ще бъде имплантиран в ръцете на служителите между палеца и показалеца. „Това е следващото голямо нещо и искаме да сме част от него“, пояснява в интервюто си Уестби. 

С помощта на чипа служителите ще могат удобно и бързо да пазаруват на вендинг машините. Вместо да плащат с пари в брой, кредитна карта или дори със смартфон, те ще могат само да поставят ръката си пред скенер на автомата, за да заплатят желания продукт. 

Микрочипът ще бъде вграден от началото на тази седмица първоначално в кожата на 50 служители. След това те няма да имат нужда от картите си за достъп, за да влязат в офисите, а ще могат да ползват новата технология. С помощта на чипа те ще могат и да включват своите корпоративни компютри. 

Уестби признава, че чрез чипа с помощта на GPS може да се установява и местоположението на служителите. Той обаче обещава, че компанията няма да следи и записва тези данни. Освен това мениджърът подчертава, че данните ще се пренасят в кодиран вид. Служителите били въодушевени от новата технология, а Three Square Market няма да кара никого изрично да си имплантира чипа, става ясно още от интервюто с Уестби. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
спокойно, вашия чип е по силен :):) ... руско производство :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 6 години
Явно това ще бъде новият реален свят. Може да се окажат и прави тези, дето твърдят, че светът щял да бъде МНОГО различен след 10 години. Само дето различията едва ли ще са в точната посока, която очакват. Може и да не им хареса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Понеже статията е рекламна и доста ентусиазирана , предлагам г-н Попов да внедри в Инвестор това "революционно" нововъведение ...да почне с *** и завърши с подопечните *** ...само там трябва чипът да се имплантира в задните части , като най активни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Pyramid
преди 6 години
I, "Robot" ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Докато напоследък машините се опитват да заприличат на хора - хората се превръщат в машини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още