IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон оборудва метрото си с модерни влакчета от бъдещето

Новите превозни средства ще бъдат пуснати в употреба около 2025 г.

15:31 | 13.10.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: TFL Facebook page</em></p>

Илюстрация: TFL Facebook page

Лондон се готви да посрещне новите влакове за метрото си. През миналата седмица британската столица разкри за първи път как ще изглеждат новите превозни средства. Когато мотрисите бъдат пуснати в експлоатация за първи път около 2025 г., те ще донесат доста нови подобрения за хората, които ги използват, пише The Verge.

Новият дизайн на влаковете ще позволи разхождането на пътниците по цялата им дължина. Това ще освободи голямо пространство, което преди се губеше при отделянето на вагоните. Входовете пък са разположени равномерно и разполагат с двойни врати, което означава, че хората ще могат да се качват и слизат много по-бързо от мотрисите.

Новите влакове са по-къси, което ги прави по-гъвкави. Така те могат да спират по-близо до самата станция, така че между тях и пода да не се образува дупка.

Превозните средства разполага с редица малки подобрения, сред които ленти от LED светлини по вратите, които могат да мигат в червено, за да предупреждават пътниците кога вратите се затварят. Освен това всички реклами и означения във влаковете ще бъдат показвани на дигитални екрани, вместо на хартия. Някои от линиите на метрото, които минават най-дълбоко под земята, за първи път ще разполагат с климатици.

Във влаковете ще има безжичен интернет. Едно от най-важните нововъведения обаче е, че влаковете ще са без водачи, въпреки че се предвижда да има персонал, който да работи в мотрисите.

Как ще изглеждат новите метровлакове в Лондон можете да видите в нашата галерия!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Ще ги купим на старо към 2050 година :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 31 rate down comment 1
Achtung
преди 9 години
"Дано в скоро време и ние да се радваме на подобни в нашето метро."Е колко да е скоро, щом в Лондон ще ги пуснат 2025 година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 1
Rusko
преди 9 години
Приличат ми на декор от някоя фантастика, а всъщност са съвсем реални. Дано в скоро време и ние да се радваме на подобни в нашето метро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още