IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните поръчки за Galaxy Note 8 на рекордно ниво за серията Note

Клиенти от около 40 държави са заявили около 650 000 бройки само за 5 дни - 2,5 пъти по-високи поръчки от тези за Note 7

08:43 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Корейският производител на потребителска електроника Samsung Electronics Co Ltd се похвали във вторник, че предварителните поръчки за неговия премиум телефон Galaxy Note 8 са достигнали най-високите нива за серията Note, надминавайки 2,5 пъти тези за злополучния предшественик Note 7 за първите пет дни на приемане на поръчки.

Samsung залага на устройството, за да защити господството си на пазара, като ще се конкурира с последните iPhone на Apple Inc, които ще бъдат представени на по-късен етап във вторник. Продажбите на Note 8 стартират в САЩ, Южна Корея и на други пазари в петък. 

Предварителните поръчки достигнаха около 650 000 бройки от около 40 държави само за 5 дни, като първоначалният отговор на пазара е "много окуражаващ", заяви на медийно събитие Ди Джей Кох, президент на мобилното поделение на Samsung Electronics, цитиран от Ройтерс.

Устройството е наследник на Note 7, чиито дефектни батерии доведоха до изтегляне на джаджата от пазара само след няколко месеца.

Въпреки влошената репутация най-големият производител на смартфони в света по пазарен дял реши да запази марката Note, след като проучване е показало, че 85% от 5 000 потребители на Galaxy Note изразяват лоялност към бранда.

Разбира се, Samsung „подслажда“ част от предварителните поръчки с подаръци. Такъв бе и случаят в България – мобилните оператори го предлагат с подарък DeX станция за първите 100, които са направили предварителна поръчка.

Цената на американския пазар от 930 до 960 долара, с включени абонаментни планове за разговори и мобилни данни, даде старт на ерата на мобилните телефони с висока цена, към които според анализаторите ще се присъединят мобилни телефони с цена от над 1 000 долара. За България цената също е много висока – без обвързване с оператор цената е 2100 лева.

Очаква се Apple да представи специално издание на iPhone, с което да отбележи 10 годишнината на телефона, като то ще е с екран от край до край и подобрена добавена реалност, като той ще се конкурира с Note 8 за продажби преди Коледните празници на западните пазари.

В Китай Note 8 има за задача да съживи съдбата на най-големия пазар на смартфони в света, където местните производители на мобилни телефони, като Huawei Technologies Co Ltd, Oppo, Vivo и Xiaomi Inc свиха пазарния дял на Samsung до 3 процента през периода април – юни по данни на Counterpoint Research.

Кох заяви, че компанията ще има нужда от време, за да се възстанови в Китай, но очаква промени през тази година, като например назначаването на нов директор на мобилното поделение за страната, преструктуриране и фокусиране върху ключовите купувачи, за да бъде компанията по-ефективна.

Той добавя, че Samsung се надява да покаже сгъваем телефон през следващата година, но трябва да бъдат преодолени още някои „технологични препятствия“, преди да бъде взето решение за производството.

„Ние работим задълбочено над няколко въпроса, които трябва да преодолеем, тъй като не искаме просто да направим няколко продукта, да продадем няколко и да приключим. Искаме да чуем, че Samsung е създал наистина много добър продукт".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още