IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за малки и средни предприятия има нов директор

Мариета Захариева е назначена със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски

16:17 | 17.02.15 г. 1
<p>
	Мариета Захариева.<em> Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Мариета Захариева. Снимка: Министерство на икономиката

Мариета Захариева е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съобщават от Министерството на икономиката.

Захариева е назначена със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов.

Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса.

Завършила е Колеж по „Бизнес и финанси“ към 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“. Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ и магистърска степен по специалност „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност „Финанси“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК. Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище - Ботевград. Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Натрий
преди 9 години
Честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още