IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ахмед Доган: ДПС е стратегическа инвестиция за стабилността в България

Бъдете силни и добронамерени, не се поддавайте на езика на омразата, призова почетният председател на ДПС делегатите на партията

15:25 | 24.04.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

"Последните 25 години показаха, че Движението за права и свободи е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България", се посочва в приветствие на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към делегатите на Деветата национална конференция на партията в НДК. То беше прочетено от водещата на форума Филиз Хюсменова, докато Ахмед Доган беше на една от трибуните в залата, предава БТА.

С бурни аплодисменти и ставане на крака, делегати и гости на 9-ата Национална конференция на движението за права и свободи посрещна почетния председател на партията Ахмед Доган, пише Dnes.bg. Това на практика е първата публична поява на Доган след конференцията през 2013 г., когато срещу идеолога на ДПС бе направен опит за покушение.

В приветствието си към делегатите почетният председател на ДПС отбелязва, че българският етнически модел е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. 

"Пазете и възпроизвеждайте този политически капитал, бъдете сигурни, че свободата ще ви се отплати" - това послание отправи към делегатите Ахмед Доган. "Пожелавам ви да овладеете силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта", заявява той. 

Ахмед Доган пожелава на делегатите на конференцията да бъдат търпеливи, но не дотам че да бъдат принудени да жертват свободата си, попътен вятър и разумна борбеност, защото "нищо в живота и в политиката не се поднася даром".

"Бъдете силни и добронамерени, не се поддавайте на езика на омразата, останалото ще ви подскаже логиката на живота", апелира той. "Обичам ви! Винаги ваш, Ахмед Доган", завършва приветствието си почетният председател на ДПС.

Основният приоритет на ДПС днес е запазването на целостта и единството на партията, заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ в доклад пред Деветата национална конференция на ДПС.

"ДПС е така необходимият фактор на българския политически живот с уникалната си роля за запазване на мира, стабилността и сигурността - задължително условие пред всяко националноотговорно и адекватно на времето управление на страната", посочи той.

През последните 25 години преживяхме много опити за подмяна на ДПС с различни политически проекти, каза още Карадайъ и посочи, че либералният ценностен код на ДПС се е оказал изключително устойчив в сложното политическо време. По думите му ДПС се е превърнало в либерална политическа марка и мярка и всеки новопоявил се политически субект неизбежно се съпоставя с нея. 

За нас най-важният въпрос днес е накъде трябва да върви ДПС, заяви съпредседателят на партията.

Като една от задачите той посочи да се направят необходимите промени, с които оперативното ръководство да стане по-ефективно. Нужно е да се даде нов импулс на контролните органи, което ще бъде и вътрешната система за сигурност в партията, и тези органи да са под шефството на почетния председател, заяви Карадайъ.

Той отбеляза, че ДПС се е доказвала неведнъж като националноотговорна партия.

Липсата на общовалидни правила за правене на политика често дава живот и на езика на омразата, коментира още съпредседателят на ДПС. Езикът на омразата става "официалният език", на който се говори и в политическия, и в обществения живот на страната, констатира той. Той посочи, че надделяването на езика на омразата означава отстъпление от уникалния, международно признат български етнически модел. 

Според него наред с политическата нестабилност общественият песимизъм се засилва, а управлението генерира повече скандали, отколкото реформи. 

"Отсъствието на перспективи, социалната несигурност, наблюдаваните тенденции на растеж на цените, тревожното ниво на безработицата, липсата на стимули за активизиране на бизнеса са проблеми, които трябва да определят основните политически дебати в страната и тяхното решаване трябва да е в центъра на вниманието и на властта, и на опозицията", коментира той. 

"Големите неща се случват с големи хора. ДПС е голямо, защото има лидер като д-р Ахмед Доган", завърши словото си съпредседателят на ДПС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
kloynat
преди 7 години
дпс е изкуствено саздадена партия от бифшето така наре4ено убо а другарят меди Доганов е пазарен да стане вожд на дпс още докато е бил полити4ески затворник и така нещата са били под контрол аьмед доган все още е агент кам даржавата ха щат вси4ко е бля бля и ясно наще братя мисулмани си верват сами а меди дганов доктора си прави лапа4ката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
trafix
преди 7 години
Този *** е Най-голямото Проклятие за БГ!По-добре Местан, отколкото тоя Мурджо, който Приватизира България, чрез подставени лица като Илия Павлов и Делян Пеевски!Тя..Историята ще постави всеки на мястото Му!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
"ДПС е така необходимият фактор на българския политически живот ..."ДПС е тумор в българския политически живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още