IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Обсъждаме "етикет за качество" за хотели и ресторанти

Така ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, посочи министърът

16:01 | 04.04.15 г. 5
Ангелкова: Обсъждаме "етикет за качество" за хотели и ресторанти

Обсъжда се въвеждането на доброволен "етикет за качество", който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания. По този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от правителствената пресслужба, на среща с представители на местната власт и туристическия бранш от община Каварна.

Обсъдено бе разгръщането на потенциала на региона за развитие на морски, голф и алтернативен туризъм, както и очакванията за предстоящия летен сезон. Ангелкова посочи, че общината е пример за работеща рекламна и туристическа политика и за това как модерният морски туризъм може да се комбинира с голф почивка или с други по-алтернативни форми на туризъм. Община Каварна стартира и реклама на "Каварна рок фест" по най-слушаното румънско радио за рок музика.

По-късно същият ден министър Ангелкова участва и в откриването на кръгла маса на тема "Голф туризмът в България – развитие, цели, стратегии”, която се проведе в Балчик. Тази вечер пристига първият чартър с голф туристи от Скандинавските страни на летище Варна, с което символично се открива и новият голф сезон.

Голфът не само привлича по-висок клас туристи, но и двойно удължава летния сезон на морето (9-11 месеца). "България е много конкурентна и с цените, които предлага, и с условията за този вид туризъм", подчерта Николина Ангелкова.

Сред приоритетите на Министерството на туризма е провеждането на  политика за насърчаване и популяризиране развитието на голф туризма, както и създаването на подходяща инвестиционна среда за изграждане на необходимия брой игрища.

България има седем функциониращи голф игрища, а страната е търсена голф дестинация от Великобритания, Ирландия, Румъния, Русия, Украйна, Македония. Потенциални пазари са и Скандинавските страни, Германия и Франция, откъдето се очаква ръст на туристи през предстоящия сезон.

В кръглата маса участие взеха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, народният представител Десислава Атанасова, председателят на Българската голф асоциация Красимир Гергов и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 9 години
Администрацията Умре да измисля разни глупости! Дамо и само да си оправдава съществуването и разрастването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Stefan--L
преди 9 години
Такава неграмотна министърка на туризма досега небяхме виждали ! Държи се като управителка на турагенство ! По ще и отива ако отиде в Сл бряг в някой хотел да работи на рецепция ! Цялото правителство са такива набедени експерти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Че нали си имат "звезди"-те!А и хотелите не бяха ли частни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Браво на "калинка" Ангелкова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
lubenmark
преди 9 години
Това е министър, пълен балон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още