IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокадата на българо-турската граница е вдигната

До 31 май българските превозвачи ще бъдат освободени от рестриктивните мерки, стана ясно след преговорите

22:09 | 17.05.13 г. 1
Блокадата на българо-турската граница е вдигната

Вдигаме блокадата на българо-турската граница на ГКПП „Лесово” и ГКПП „Капитан Андреево”, съобщи председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски, цитиран от агенция "Фокус".

По думите на Столарски турската страна е изпълнила исканията на българските превозвачи и е било подписано споразумение до 31 май да бъдат премахнати рестриктивните за българите мерки. За постигнатото споразумение потвърди и зам.-областният управител на Хасково Николай Нанев, който в момента изпълнява длъжността областен управител.

Според информация на bTV решението е временно, до започване на преговорите между България и Турция. На 22 май в Лайпциг ще има среща министрите на транспорта на двете държави.

Ситуацията по границата ескалира в ранните часове на деня. Това наложи и спешното посещение на служебния транспортен министър Кристиан Кръстев до пункта "Капитан Андреево". Той е имал среща със заместник валията на област Тракия, допълни още Миролюб Столарски.

"Изискахме уверение от турската страна, подписано от генералния директор на техните митници. В хода на преговорите получихме писмото. То беше допълнено с изрични гаранции, че на нашите превозвачи няма да бъдат налагани други изисквания", допълни от своя страна Валентин Божков, изпълнителен директор на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Каде са НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНАТА партия ДПС за да защитят интереса на БЪЛГАРИЯ! Защо не се опълчат срещу РЕКЕТА над БГ бизнеса така както се опълчват срещу "рекета" на ГЕРБ !? /кавичките в текста не са случайни!/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още