IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Управляваме, защото властта ни я даде народът

Премиерът определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал голяма сума пари при пенсионирането си

09:29 | 11.11.16 г. 45
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Управляваме, защото властта ни я даде народът, а за да управляваш, трябва да имаш самочувствието, че си подкрепен от повечето хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че предстоящият вот в неделя ще покаже какво е одобрението към неговата партия. Ако не ни одобряват, нямаме право да управляваме и ще си тръгнем, каза министър-председателят. 

По думите му грешката за изборния резултат от президентските избори на 6 ноември е негова, а не на Цецка Цачева. "Партията очакваше други кандидати", допълни той и призна, че по негово настояване цялата предизборна кампания е изнесена само от Цачева и предизборния ѝ щаб, без неговото участие и това на министрите му. 

Борисов не спести и директни атаки срещу подкрепения от БСП кандидат за президент. Премиерът определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал голяма сума пари при пенсионирането си.

„Тя е най-подготвена и вчера го  показа и на дебата. Във всяка една област превъзхожда пенсионирания военен Румен Радев. Той наистина е пенсионер, държа да го подчертая. Радев дойде и каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите на самолетите са втора употреба. Аз го помолих да остане и му обещах, че до една година проблемът ще бъде решен. Включително и с президента Путин говорих да ремонтираме тяхната техника с техни части. Както и американските. Направихме го. Вчера платихме 42 млн. лв. за да може българските летци да летят с оригинални МиГ-ове", каза Борисов.

Според премиера от ДПС имат огромен интерес от оттеглянето на правителството, защото това бил единственият им шанс да влязат във властта, но врата на ГЕРБ била затворена за тях. "Вероятно ще търся своя излаз към властта с БСП", твърди премиерът.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира още министър-председателят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

44
rate up comment 5 rate down comment 0
strol
преди 7 години
Каква власт ти е дал народа бе тикво ?На власт си благодарение на *** гласове които купуваш...ЛЪЖЛИВ НАХАЛНИК ! Най ме кефи,че скоро ще ти се наложи пак да се набутваш с кинти и ще ти е много,много гадно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 5 rate down comment 0
scott
преди 7 години
Мите, кака, дори сибил /извесна пророчица, тачена у Рим/, никога не е казвала на Клавдий например: ти се провали, защото си жертва на сгрешена парична система и това е истината.А му е говорила така: ше заложиш у кан 500 сестерции на червено. Посуе ше стане скандал, охраната ти ше запали казиното и ше си идеш със 2 милиона сестерции печалба. Да бъде. Поне кажи така, нещо за правилната "парична система". Щот можем да си племпам добезкрай - шибаниа възход на човека е грешка на динозаврите. Верно е, ама не събирам симпатии. нито уважение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 5 rate down comment 3
VicKing
преди 7 години
Даде ви я ЦИК!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 4 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 7 години
Спокойно можев да кандидатстваш за книгата на рекордите на Гинес. Толкова простотии в пост от 10 реда не съм срещал. Да не би да си ***-heads?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 7 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Ще се опитам да поразсъждавам: Господарите на Империята (банково-корпоративните монополи) са доволни от статуквото докато робите работят яко, от колониите (и племената) прииждат нови роби и суровини, и няма опасност от външните недопокорени племена да правя набези. Не ги притеснява дълга, защото той е скрита форма на данък, както е и световно уважавания петродолар. Далеч по-голяма (от набезите на племената, чиито вождове (при нужда) могат да бъдат удостоени с някоя титла) е опасността робите да спрат да работят до такава степен, че да няма пари за отбрана и някой да тръгне да променя статуквото отвътре. Статуквото не са толкова парите, колкото внимателно селектираните/изградените/инсталирани групи привилегировани икономически и политически послушни актьори-сътрудници. У нас, ГЕРБ и БСП са доказани послушници и се очаква да се оглеждат за директиви, и ако Патриотите могат да бъдат лесно подхлъзнати (поне историята така показва с Хитлер, например), то въстание предвождано от необлагодетелствания едър/среден/дребен бизнес (Марешки, например) може сериозно да преразпредели статуквото/богатството, нещо доста опасно за статуквото. Но какво ще се случи у нашата провинция, до голяма степен ще зависи от какво ще се случва в САЩ, разбирай, дали Тръмп (дето изненада статуквото) ще приеме титли и подкупи или няма да приеме (и ще тръгне да разширява подкрепата от непривилегирования бизнес и народа, че и от външните племена).Просто казано, интересни времена, а резултата ще е или никаква промяна, или отслабване на хомота, или дозатягане, ... абе дано да има глътка свеж въздух и малко слънце поне за малко (че тия дето помник как беше съвсем ще повяхнем)! Последен коментар. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 5
Иван Митев
преди 7 години
Важното е да се знае истина.Дали някой ще се съобразява с нея или ще я пренебрегва не зависи от мен.Сегашното правителство пренебрегна истината и подсигури своя провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 2 rate down comment 1
data
преди 7 години
Честно , искрено ме разсмя :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 3 rate down comment 2
kalendar
преди 7 години
Ми..не. В БГ който е победил на първи е победил и на втори тур.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
прав си. и аз така мисля. Има и други варианти-щеше да отика двама трима от партньорите в затвора и то такива, че да не могат да останат в коалиция. И айде предсрочни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 10 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Мани друго, ама можеме да станеме свидетели и на още циркове - да си ритат властта помежду си като жив въглен и никой да не я иска... хихихи... Вчера четох едно интервю на червената Шаренкова за руския "Взгляд" - плаче, че Боце не бил прав, немал основание и юридически мотиви и щел да прецака държавата с тази оставка, демек - нека да си управлява! Викаше - ние искаме наш президент, щото да е коректив и да е русофил, ама изпълнителната власт нека си е при ГЕРБ... хихи... Демек - ние от БСП-то ше сме люта опозиция, щот у парламента рънътъ добра, заплатите харни, държавата убави субсидии дава за партията, ама ше рипнеме да управляваме кога пак минете Дунава... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още