IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгени Крусев е новият зам.-кмет по транспорта на София

Той е на 27 години и от 5 години работи в Столичната община по различни проекти

12:58 | 22.07.16 г. 1
Евгени Крусев е новият зам.-кмет по транспорта на София

Новият зам.-кмет по транспорта в София е 27-годишният Евгени Крусев. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представяне на новата техника за маркировка в кв. „Иван Вазов”, предава агенция Фокус.

Евгени Крусев ще заеме мястото на освободилия поста Любомир Христов след скандал с обществена поръчка за спирки. Припомняме, че Христов подаде оставка след разкритието, че фирма, близка до депутата от ГЕРБ Ирена Коцева е изграждала спирки в града. Коцева напусна парламента, а веднага след нея подаде оставка и цялото ръководство на Центъра за градска мобилност.

В момента тече конкурс за ново ръководство на общинското дружество, което отговаря за градския транспорт. От стария борд документи за участие в конкурса подаде само журналистът Свилен Кръстев. 

Евгени Крусев от 5 години работи в Столичната община като експерт, посочи Фандъкова. „Млад човек, който към момента е работил по проекти към Столичната община. Той ръководеше екипа, който е изработил проекта за градска мобилност, който ще бъде представен скоро", посочи тя.

Крусев коментира, че се надява да оправдае очакванията към него, “за да превърнем транспорта от сектор с проблеми в такъв, който да отговаря на нуждите на хората”.

"Роден съм в София, на 27 години съм. Завършил съм “Транспортно планиране и инженерство”. Работил съм по различни проекти в Столична община и Центъра за градска мобилност. Преди магистратурата в Единбург във Великобритания - по "Транспортно планиране и инженерство”, съм учил в Университета по национално и световно стопанство в специалност "Обществени комуникации". Имам и следдипломна квалификация по управление на проекти", представи се той.

Приоритетните му първи задачи като зам.-кмет са плана за градска мобилност, в който е участвал, както обясни градоначалникът, и ремонтите в града. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още