IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ иска да събере над 1 милион гласа на предсрочния парламентарен вот

Бойко Борисов пита ЕК дали се очаква спиране на европейски програми

10:08 | 22.01.17 г. 9
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Трябва да има по-различен подход към кампанията за предсрочните избори, с акцент върху секторните политики, важни за отделните райони. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов пред кметовете на общините, управлявани от ГЕРБ, министри, представители на областните ръководства, депутати в Националната работна среща на формацията. Той представи пред тях анализ на резултатите от изминалите президентски избори. В същото време постави за цел на предсрочния вот ГЕРБ да събере поне над 1 милион гласа като цел, за да има комфорт при следващо управление, предава БТА.

От проведено вътрешно-структурно онлайн запитване ставало ясно, че кампанията не трябва да бъде открита в зала "Арена Армеец", както винаги досега, заради лошите метеорологични условия. ГЕРБ обаче твърдо ще провежда срещи "лице в лице" с кратки и ясни послания.

Цветанов отчете, че отминалата президентска кампания партията е започнала позитивно, но без ясен кандидат, което било обусловено от различни фактори. Слоганът бе обявен преди да е известно името на претендента за "Дондуков"2, което също, според него, вероятно е било негативно. Но все пак на първия тур е бил мобилизиран целият твърд партиен електорат от около 840 000 души.

Реформаторският блок с 62 на сто, Обединените патриоти - с 46 процента, следвани от формацията на Веселин Марешки - 45 на сто, "Да , България" на Христо Иванов, ДСБ са сред най-желаните партньори според запитаните.

Членовете на ГЕРБ са твърдо срещу сътрудничество с ДПС и БСП.

Здравеопазване, правосъдие, образование, общо благоустрояване и стандарт на хората, вътрешен ред и сигурност са секторите, на които най-много държат членовете на ГЕРБ сега, според резултатите от анкетата, информира Цветан Цветанов.

Нашите кампании винаги са били честни, но във всяка една кампания вече има сериозен политически популизъм, обясни той. И с поглед назад добави, че за президентския вот не са успели да покажат по най-добрия начин постиженията в отделните политики на партията. 

Не дадохме категорични политически аргументи на структурите, посочи още Цветанов друга причина за недоброто представяне на изминалия вот за държавен глава.

Ръководството не е успяло и да обясни решението на правителството да смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с Кристалина Георгиева. 

Бойко Борисов забрани на ГЕРБ да прави сметки за коалиции.

Въобще не мислете за коалиции, и вляво, и вдясно - всички са на вълната, че са единствени и са си самодостатъчни. Те са на 10 години след нас, ние натрупахме опит, каза Борисов по време на срещата.

Ние трябва да намерим най-точните решения, да убедим хората, че това, което правим и искаме да направим, първо е за тях, обърна се Борисов към актива.

Той обаче имал и критики към структурите. "Тук са ми претенциите към част от вас - веднъж да направиш една грешка, в общината, тя се приписва на вас. Поведението на всеки един се следи и става поведение на партията", предупреди той. Усещането по места, е констатирал той, е за елитарност, откъсване от хората, които се оплаквали, че могат да се свържат с него по телефона, на неговия фейсбук, но трудно контактуват с представителите на партията по места.  

Вече имаме становища от основните европейски комисари, а в понеделник ще искам и от Европейската комисия становище за коя програма се очаква да бъде спирана”, заяви премиерът в оставка. Във Facebook той дори публикува изказване на комисар Корина Крецу, че усвояването на европейските средства в България върви по план.

Още вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 4 rate down comment 2
comet
преди 7 години
След избора на Тръмп и започналите промени в Европа, ... тези които подкрепяха ракетата носител на со.рос.ои.до.те у нас вече са опозиция, ... а ББ натрупа доста гафове и отива в канализацията, ... лошото за него е че сега сам ще трябва да се спасява от смъртните присъди и кармата, та затова и изтърва нервите си, няма да се учудя след изборите да избяга при дъщеря си в САЩ (с каквото е успял да заграби).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 2
citizen_bg
преди 7 години
Коментарът е изтрит заради обидно съдържание
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
lyusien
преди 7 години
На идващите парламентарни избори ГЕРБ няма да спечелят и толкова депутати колкото имат сега ЩЕ ИМАТ ПО МАЛКО ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ ШАНС ДА ОСТАНАТ ВЪВ ВЛАСТА Е СИЛНА ДЯСНА КОАЛИЦИЯ Дали ще могат да я създадат Въпрос с повишена трудност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
Otka4eni reformatori
преди 7 години
По добре ще бъде за самия теб, а не за нас да си пиеш сутрин хапчетата....Но честно не виждам как ще ти помогнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 9
Птица
преди 7 години
И двамата сте много леки и заблудени, няма как да купуваш нещо си, и да искаш так да управляваш !!! А ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ КАК ГИ ИЗБИРАХТЕ 45 ГОДИНИ !!!СЛЕД ОЩЕ ДВА МЕСЕЦА, ГЕРБ ПАК ЩЕ СА ЕДНОЛИЧЕН ЛИДЕР И ЩЕ ИМА ПАК САМО ДЯСНА КОАЛИЦИЯ, ТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ СА ОТРОЧЕТА НА БСП!!!МАФИЯТА НЕ ИСКА СЪДЕБНА РЕФОРМА И НОВА КОНСТИТУЦИЯ, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ И АГЕНТИ И САБОТЬОРИ СА НАВСЯКЪДЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА МНОГО, НА ЧЕЛО С ДПС И ПЕЕВСКИ!! НЯМА КАК ДА СЕ СКРИЕ ТОВА ОТ ЗАПАДА, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВОЙСКОВИ ОТРЯДИ ОТ ПАРА ВОЕННИ ЗАЩИТАВАЩИ ВОЕННИ СИ ПРЕЗИДЕНТ И КОМАНДВАНИ ОТ МОСКВА И ОТ НИКАКЪВ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕС!!?????НЯМА КАК ДА ИМА ТАКИВА ФОРМИРОВАНИЯ И ТЕ ДА СА ПАТРИОТИЕСКИ, ТА ТЕ ИЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРИЯ ДА ПРОКАРВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НЕ РАЗВИТИЕ ОТ РУСИЯ, СТАНЛИНСКА КОНСТИТУЦИЯ И СЪДЕБНА СИСТЕМА, СЕГА И ПРЕЗИДЕНТА ТА ВИ Е ОТ МОДЕЛА КОЙ!??? хахах въобще голям ЧЕРВЕН ЦИРК... ТЪКМО КОГАТО УЖ ЗАЛЯЗВАХА, СИ НАЗНАЧИХА ВОЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ, И НЕЛЕГАЛНИ ПАРАВОЕННИ ЗА ЗАД НЕГО, ТОВА ПЪРВАТА ПОСЛЕДИЦА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 8
bgMan
преди 7 години
Много добре разбирам копнежите ви това да се случи бързо (слизането, падането). Обаче това май няма да стане тази година и на тези избори. Поне няма да стане докато не изкарат някой нов политически проект, чрез който за пореден път да излъжат българите. А такъв все още няма. Ако не се появи, електоралните нагласи ще си останат каквито си са и ГЕРБ ще изкара още поне 1 мандат и ще бъдат в още една управленска коалиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 9
dakl
преди 7 години
Герб слиза безвъзвратно от политическата сцена и няма повече никакво политическо бъдеще. ББ е вече ясен като манипулатор и на малките деца , а без ББ останалото е само декор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 11
bgMan
преди 7 години
Колкото не им достигат ще си ги купят. Както беше практиката им досега. Преди това пък купения вот принадлежеше изцяло на БСП и ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още