IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марешки обеща подкрепа за третия кабинет на Борисов

Позиционирайки се в център-дясното политическо пространство, двете партии ще търсят формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство

18:26 | 11.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: сайт на ПП ГЕРБ</em></p>

Снимка: сайт на ПП ГЕРБ

Партия "Воля" ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов.

Това е заявил нейният лидер Веселин Марешки на работна среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на политическата си партия.

Главни теми на срещата са били българското председателство на Съвета на ЕС, мигрантският натиск, Brexit, Европа на скорости, както и стабилността на бъдещото управление на страната.

Марешки и Борисов са се обединили около извода, че по тези теми България се нуждае от надпартийност и национален консенсус.

Бойко Борисов за пореден път е декларирал, че ГЕРБ ще гарантира евроатлантическата ориентация на България и че основните приоритети пред управлението на страната център-дясно остават ниските данъци и увеличаването на ръста на икономиката.

Екипите на двете партии ще продължат да провеждат работни срещи за намиране на формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още