IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре започват ремонти на 10 ключови места в столицата

Над 30 км булеварди затварят за ремонт

10:46 | 19.04.15 г.
От утре започват ремонти на 10 ключови места в столицата

Столичната община започва ремонти на вътрешнокварталните улици, мостови съоръжения и тунели. От понеделник се очаква движението да бъде блокирано на 10 места, съобщава БНР.

Над 30 км булеварди затварят за ремонт. Това ще са: площад "Руски паметник“ и булевардите "Тодор Каблешков", "Монтевидео"," Владимир Вазов", "Сливница", "Ботевградско шосе", "Александър Малинов" и "Ал. Дондуков". Затворени ще бъдат и 20 мостови съоръжения.

Само преди дни зам.-кметът на столицата Любомир Христов обяви, че се дава старта на рехабилитацията на "Цариградско шосе".

От утре / 20 април/ започва ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път, съобщиха от Столичната община. Ще бъде направена рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул."Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн.лв..

За началото на юни е планувано да започне ремонт на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонт на Руски паметник.

Предстои и поетапното модернизиране на кръстовищата в столицата. На тях ще се инсталират датчици и системи за мониторинг. Така ще се улесни движението в центъра, ще се спести гориво и ще се облекчи преминаването на линейки, пожарни и на масовия градски транспорт.

За жалост, очакванията са, през цялото лято, софиянци да бъдат свидетели на огромни задръствания. Ремонтите се очаква да приключат до 15-и септември.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още