IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парното в цяла София е възстановено

До обяд отоплението трябва да е напълно нормално, твърди говорителят на "Топлофикация - София"

08:38 | 10.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Започнало е топлоподаването към засегнатите източни квартали на София, които бяха без парно през последните дни. Това заяви говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова в сутрешния блок на БНТ. Тя уточни, че вероятно затоплянето на радиаторите ще се усети по-бавно във високите части на "Младост 4" и "Студентски град".

Според нея към този момент е възстановено топлоподаването в цялата столица. До обяд отоплението трябва да е напълно нормално, каза Павлова и допълни, че до тогава ще имам информация и за температурата на водата, която "Топлофикация - София" подава към абонатите. 

Започват проверки, за да се установят причините за мащабната авария, която остави хиляди домакинства без парно.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска вчера и разследване на прокуратурата

От "Топлофикация - София" коментираха, че причината за авариите в мрежата е хидравличен удар, причинен от срив в електроразпределителната мрежа. От ЧЕЗ България, които управляват мрежата в региона, обаче са категорични, че няма данни за проблеми в електроразпределителната мрежа на града.

Един от директорите на "Топлофикация – София" - Боян Паунов, обясни пред журналисти след края на заседанието на Столичния общински съвет вчера, че се търсят начини за обезщетение на клиентите, останали без топлоподаване. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още