IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството още не е взело решение за великденските добавки към пенсиите

Обсъждат се различни варианти, коментира пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов

18:33 | 05.03.15 г. 1
Правителството още не е взело решение за великденските добавки към пенсиите

Обсъждат се различни варианти за великденските добавки към пенсиите, но не е взето окончателно решение. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов.

Дебатът за великденските надбавки в рамките на правителството още не е приключил, но при по добра събираемост на приходите, а знаем че за първите два месеца на годината имаме около 550 милиона лева повече на годишна база, аргументите ми да съм против подобно решение ще намаляват с всеки изминал ден, допълни той.

По думите на Горанов решението за великденските добавки към пенсиите ще бъде взето до дни. Предполагам, че още следващата сряда Министерският съвет трябва да вземе подобно решение, тъй като Великден наближава и трябва да се създаде готовност Националният осигурителен институт (НОИ) да изпълни решението, допълни той.

Технически общият размер на разходите в държавния бюджет е закован и не може да бъде надхвърлян независимо от изпълнението на приходите, така че парите няма да дойдат от реализиран излишък, каза още Горанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Хехе, каманяките даваха на ВСИЧКИ пенсионери поравно. Боко Скръндзата крадеше от всички поравно. Сега от кумова срама ще подхвърли по 30-40 лева на най-бедните пенкионери и чака да му целуват ръка и други работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още