IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външно министерство препоръча българите в Украйна да избягват протести и митинги

Причината е нарасналото обществено напрежение и влошената криминогенна обстановка

12:59 | 17.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Българските граждани, пътуващи за Украйна, да избягват районите на масови обществени прояви като протести и митинги - тази препоръка разпространи днес Министерството на външните работи (МВнР).

Причината е нарасналото обществено напрежение, последвано от протести в големите украински градове, както и влошената криминогенна обстановка.

МвнР препоръчва още българите, преди да предприемат пътуване до Украйна, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за …“ или в българските дипломатически представителства, като посочат периода и мястото на пребиваване и оставят телефон за връзка. Така ще могат да получат и актуална информация за обстановката в страната. 

Пътуващите трябва да носят винаги със себе си валиден паспорт, като в никакъв случай да не оставят вещите и документите си без надзор.

При пътуване с автомобил е желателно да спират само на добре осветени и оживени места по пътя и да не оставят привлекателни и скъпи вещи в салона на автомобила след напускането му, както и своите документи и пари.

Често криминални групи създават ситуация (инсцениране на сбиване, катастрофа, припадане или друг нещастен случай), за да притъпят вниманието на чужденеца и да откраднат незабелязано вещи, пари и документи, поради което при попадане в подобна ситуация българските граждани следва да бъдат бдителни и предпазливи.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация и съдействие към посолството на България в Киев и Генералното консулство в Одеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още