IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадоф: Жертвите ми заслужаваха съдбата си

Те бяха богати и алчни, твърди създателят на най-голямата финансова пирамида в историята

08:37 | 08.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Мадоф: Жертвите ми заслужаваха съдбата си

Създателят на най-голямата финансова пирамида в историята – американецът Бърнард Мадоф, е на мнение, че жертвите му са заслужавали съдбата си да бъдат измамени. Това е разкрил самият Мадоф пред затворници в затвора, където той излежава 150-годишната си присъда.

Според Мадоф измамените са били „богати и алчни”, предава CNBC, позовавайки се на материал за живота на осъдения зад решетките, публикуван в New York Magazine.

Мадоф определя годините, прекарани начело на гигантската финансова пирамида, като „кошмар” и заявява, че би искал да е бил заловен шест, осем години по-рано. Въпреки това обаче той няма намерение да се извинява за стореното.

„Хората просто хвърляха пари по мен. Някои искаха да инвестират и ако кажех 'не', ме питаха ‘какво, не съм достатъчно добър ли?’”, посочва Мадоф.

В затвора гледат на Мадоф като на успял човек и той има своите фенове, посочва изданието. Според някои дори авторът на финансовата пирамида е най-големият герой на всички времена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ТРОЛ
преди 13 години
прав е, а и така хитро се вписва като герой в затвора да не го закачат ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още