IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синя зона в Бургас до три месеца

Синята зона ще обхване района между улиците "Ботева", "Сан Стефано", "Републиканска" и "Булаир"

13:58 | 16.06.10 г.
Синя зона в Бургас до три месеца

Синята зона в Бургас ще е факт до три месеца, съобщиха от пресцентъра на общината. Това е срокът, фиксиран в договора между общината и консорциум "Паркинг плюс", подписан вчера. 

Фирмата трябва да достави и въведе в експлоатация система за управление и контрол на кратковременното паркиране в централната градска част.

"Паркинг плюс" е консорциум между швейцарска и бургаска фирма, избран след проведена обществена поръчка, уточняват от пресцентъра. Швейцарската компания е доставяла софтуер и паркинг автомати за сините зони в Брюксел, Лондон, Виена и няколко швейцарски града.

Синята зона ще обхване района между улиците "Ботева", "Сан Стефано", "Републиканска" и "Булаир". Този периметър обхваща около 6 хил. паркоместа, като първоначално зоната ще стартира с 650.

Ще има три варианта за заплащане на престоя – чрез SMS-и, предварително закупени талони или билети от паркинг автомати.

Паркирането ще е безплатно за хората с увреждания, като за тях предвидени между 3 и 5% от местата в синята зона, най-вече около административни и болнични сгради.

На общинска сесия през юли общинските съветници ще решат каква да е стойността за престой на автомобил за 1 час, годишната карта за паркиране за хората, които живеят в центъра, както и за таксата за служебен абонамент.

Контролът и оперирането на цялата система ще се извършва от общинското предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още