IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват до месец дали автогарите в страната отговарят на изискванията

Вчера министърът на транспорта Александър Цветков направи инспекция на автогарата във Варна

12:09 | 30.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват до месец дали автогарите в страната отговарят на изискванията

Цялостна проверка на всички автогари в страната ще бъде направена в рамките на един месец от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация”, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вчера министърът на транспорта Александър Цветков направи инспекция на автогарата във Варна, по време на която заяви, че при установяване на нередности и несъответствия със законовите разпоредби ще бъдат издадени съответните констативни протоколи и предписания за отстраняването им. Сроковете за изпълнение ще бъдат определени в зависимост от установените нередности и необходимото време за тяхното отстраняване.

След изтичането на определените срокове ще бъде извършена повторна проверка съвместно с НАП, общините и други компетентни органи и при установяване на неизпълнение на предписанията, „Автомобилна администрация” ще налага строги санкции, като максимални глоби и дори закриване на автогари.

Всяка автогара трябва да включва приемна сграда за обслужване на пътниците и обособена територия за движение и престой на автобусите. Автогарите трябва да разполагат с гишета за продажба на билети, помещения за пътниците (чакалня) с места за сядане, тоалетна за пътниците с мивка, сектори за тръгване на автобусите, обозначено място за спиране на пристигащи автобуси и слизане на пътниците, площадка с твърда настилка (бетон, асфалт, паваж и др.) за движение и престой на автобусите с нанесена пътна маркировка и с площ, съгласно действащите правила и нормативи за устройство на територията.

В автогарата трябва да е осигурена визуална информация, включваща разписание, часовник, списък на обслужваните линии, цени на билетите и работно време на всяко билетно гише, табела с имената на крайните пунктове на линиите от съответното направление – на всеки сектор.

Автогарите с повече от два сектора трябва да са оборудвани с уредба за звукова информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още