IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малко продадени корпоративни облигации през полугодието от 2004 г.

Предлаганията на облигации са намалели с 39 на сто до 1,17 трлн. долара за периода на годишна база

21:59 | 30.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-малко продадени корпоративни облигации през полугодието от 2004 г.

През първото полугодие компаниите са продали най-малко облигации от 2004 г. насам заради растящите нива на кешова наличност.

Предлаганията на облигации са намалели с 39 на сто до 1,17 трлн. долара за периода на годишна база, показват данни на Bloomberg. Начело на спада са финансовите компании, които са издали с 35 на сто по-малко дългови книжа.

Компаниите, разполагащи с 15 на сто повече кеш спрямо година по-рано, се осланят по-малко на капиталовите пазари и заради опасенията, че дълговата криза в Европа може да забави икономическото възстановяване.

Кешовите наличности на компаниите с инвестиционен рейтинг са нараснали до 668 млрд. долара към края на първото тримесечие от 580 млрд. долара година по-рано, съобщиха миналата седмица от JPMorgan Chase. В същото време дълговете им са намалели с 2 на сто до 2,3 трлн. Долара.

Щатските компании с инвестиционен рейтинг са продали облигации на стойност 130 млрд, долара през второто тримесечие, което е спад с 48 на сто спрямо първите три месеца на годината.

Финансовите компании са продали облигации за 252,3 млрд. долара през второто тримесечие, с което общият обем за полугодието достига 793 млрд долара – най-малкият за този период на годината от 2003 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още