IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левицата откри още един корупционен текст в закона за автомобилните превози

Изземването на функцията на общините да избират превозвачи ще е в ущърб на малките фирми, смятат от „Коалиция за България“

16:08 | 07.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Левицата откри още един корупционен текст в закона за автомобилните превози

„По навик правителството пак вкара корупционен текст в Закона за автомобилните превози“, каза депутатът от „Коалиция за България“ Петър Мутафчиев пред журналисти в парламента.

От левицата обясниха, че правителството е оттеглило скандалното изменение в закона, свързано с превоза на деца, но е предложило нови поправки, предразполагащи към корупционни практики.

Според предложенията за промени в закона превозите за линиите по утвърдената републиканска транспортна схема вече ще се възлагат с конкурс от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, обясниха от „Коалиция за България“.

Изземват се функции на общините, които досега организираха конкурсите за превозите и правеха предложенията за тях, каза Петър Мутафчиев. Сега всичко се централизира в ръцете на министъра, допълни той.

Според него в общините са най-добре запознати кои са подходящите превозвачи. Това е текст, който ще даде привилегия на по-големите фирми и е в ущърб на малките превозвачи, смятат от левицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
"Според него в общините са най-добре запознати кои са подходящите превозвачи."---------------Ами нали точно там е проблема - че търговете в общините се печелят от най-добре (за)познатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още