IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Църквата получава терен във Велико Търново за православен храм

На днешното заседание правителството реши също безвъзмездно да предостави за управление имот публична държавна собственост на община Видин

14:01 | 21.07.10 г.
Църквата получава терен във Велико Търново за православен храм

Министерският съвет реши да обяви имот публична държавна собственост за имот частна държавна собственост и безвъзмездно да го прехвърли в собственост на Българската православна църква, съобщи пресслужбата на кабинета.

Имотът се намира във Велико Търново на ул. „Теодосий Търновски“ 2 и съставлява поземлен имот с площ 426 кв. м, заедно с намиращия се на него новостроящ се православен храм „Св. Патриарх Евтимий“. Решението е необходимо с оглед изпълнение на предназначението на новостроящата сграда като православен храм.

На днешното заседание правителството реши също безвъзмездно да предостави за управление имот публична държавна собственост на община Видин. Имотът се намира във Видин в местността „Нора Пизанти“. Цялата му площ е 29 дка, на него са построени две сгради.

Имотът е предоставен за управление на Регионална ветеринарно-медицинска служба Видин, но към настоящия момент не се използва за ветеринарномедицинска дейност. Община Видин ще използва имота за изграждане на приют за безстопанствени животни.

Министерският съвет реши още безвъзмездно да прехвърли правото на собственост върху имот частна държавна собственост на община Джебел, област Кърджали. Имотът представлява площ от над 73 дка, заедно с построената в него двуетажна сграда „стрелкова вишка“. С придобиване на собствеността върху имота от община Джебел същият ще може да бъде ползван за развиването на стопанска дейност или животновъдство.

С друго свое решение правителството обявява имот публична държавна собственост за частна държавна собственост и безвъзмездно прехвърля правото на собственост на община Бяла, област Русе. Имотът се намира в Бяла на площад „Екзарх Йосиф“ 1 и представлява целия трети етаж от четириетажна административна сграда, с обща застроена площ на етажа 227 кв.м, с предоставени права за управление на Национална агенция за приходите. С решението имотът ще се ползва за нуждите на местната общинска администрация, която към момента се помещава на първия и втория етаж от сградата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още