IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” покрива разходи за застраховки за 25 хил. дка досега

Крайният срок за подаване на документи по схемата за покриване на разходи за застраховане на площи с плодове и зеленчуци е 31 август 2010 г.

13:08 | 23.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд „Земеделие” покрива разходи за застраховки за 25 хил. дка досега

Към днешна дата Държавен фонд „Земеделие” е сключил договори за покриване на разходите за застраховки на земеделски производители за общо 25 хил. декара площи, съобщиха от фонда.

За кандидатстване по схемата за съфинансиране на застрахователните премии при застраховане на селскостопанска продукция остава още само месец. Помощта се предоставя под формата на заплащане на застрахователни премии на земеделски производители при застраховане на плодове и зеленчуци.

Съфинансиране до момента е отпуснато за културите: картофи, лук, патладжан, пипер, домати, краставици, фасул, дини, зеле, пъпеши, грах, ябълки, череши, праскови, сливи, арония, вишни, кайсии, лешници, бадеми, малини, круши, ягоди и десертно грозде.

Съфинансирането от страна на ДФ „Земеделие” е в размер на 50% (15 лв./дка) или 80% от застрахователната премия (по 24 лв./дка), в зависимост от загубите от климатични събития, които покрива застрахователната полица.

От фонда допълват, че крайният срок за подаване на документи по схемата е 31 август 2010 г., а за изплащане на помощ - 15 декември 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още