IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стрес тестовете в Китай ще обхванат и циментовата и стоманена индустрия

Регулаторите искат освен недвижимите имоти, в тестовете да бъдат включени и поддържащите за строителството отрасли

09:15 | 06.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стрес тестовете в Китай ще обхванат и циментовата и стоманена индустрия

Китай обяви, че ще увеличи обхвата на стрес тестовете, за да може банките да изпробват устойчивостта си не само при евентуален срив в цените на недвижимите имоти, а и при цялостен срив на индустрията, включително и на поддържащите я отрасли.

Така в тестовете трябва да попаднат още стоманената и циментовата индустрии, които са основни поддържащи отрасли на строителството, съобщава MarketWatch.

Регулаторите са изискали от банките да оценят позициите си към двете индустрии, както и към други подотрасли, свързани със строителството. За момента обаче липсва официална информация за начините, по които ще бъдат проведени самите тестове и как ще се третират резултатите от тях.

На този етап сценариите, които трябва да разгледат банките, се определят като „хипотетични“ и нямало да представляват официална правителствена прогноза за пазара на недвижими имоти.

По-рано тази седмица регулаторните органи в Китай разпоредиха на банките да проведат и стрес тестове, в които да бъде включен сценарий на спад в цената на жилищата от 50-60 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още