IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма стартира обратно изкупуване на цени между 3,5 и 5,5 лв. за акция

Срокът на изкупуването е 24 месеца, а максималният брой акции, които ще бъдат купени е до 3,96 млн.

11:23 | 11.08.10 г.
Софарма стартира обратно изкупуване на цени между 3,5 и 5,5 лв. за акция

Софарма АД стартира обратно изкупуване на собствени акции на цени между 3,5 и 5,5 лв. за акция, гласи решение на Съвета на директорите на дружеството, оповестено чрез Бюлетин Investor.bg.

Акционерите на фармацевтичната компания гласуваха за обратното изкупуване на 23 юни 2010 г. Изкупуването е с цел използване на придобитите акции при сливането с Българска роза Севтополис АД, заяви в интервю за Investor.bg Пелагия Виячева, директор за връзка с инвеститорите в Софарма. "За разлика от наши колеги, Софарма АД няма да изкупува обратно акции с цел намеса на пазара и регулиране на цената", уточни тя.

Софарма АД е основен акционер в Българска роза Севтополис АД, като при сливането между двете компании останалите акционери на казанлъшката компания ще получат акции на Софарма от обратно изкупените от самата Софарма.

Срокът на изкупуването е 24 месеца, а максималният брой акции, които ще бъдат купени е до 3,96 млн. бр. или 3% от капитала.

Упълномощен инвестиционен посредник е София интернешънъл Секюритиз АД.

За последните 12 месеца акциите на Софарма АД поскъпват с 8,82% до 4,01 лв. за акция и 529,32 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още