IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения на Wall Street заради спада в потребителското доверие

Индексът на потребителското доверие, изчисляван от Conference Board, неочаквано попадна в песимистичната зона под 50 пункта през септември

18:07 | 28.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Понижения на Wall Street заради спада в потребителското доверие

Щатските индекси се понижиха в началото на днешната сесия след данни за силното влошаване на потребителските нагласи относно икономиката през септември, което се дължи на притесненията на домакинствата за повторно свиване на икономиката в края на годината.

Ценово-претегленият борсов индекс Dow Jones Industrial Average намалява с 0,1% до 10 802,96 пункта близо час и половина след началото на търговията. Широкият S&P 500 се понижава с 0,3% до 1 139 пункта, докато индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, отстъпва с 0,4% до 2 360,81 пункта.

След като се повишиха до най-високите си нива за последните четири месеца в края на миналата седмица, водещите индекси в САЩ отстъпиха и завършиха вчерашната сесия с понижение.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че очакванията на домакинствата в най-голямата икономика на света за изгледите пред нейното развитие са се влошили рязко през септември, като са станали отрицателни.

Това стана ясно от индексът на потребителското доверие, изчисляван от Conference Board, който се понижи до 48,5 пункта през септември от ревизираните надолу 53,2 пункта за август. Стойност под 50 означава, че броят на песимистично настроените участници в допитването е по-голям от този на положително настроените.

Освен това нивото му е близо два пъти по-ниско от 90-те пункта, които са считани за индикатор за стабилна икономика, пише CNN.

Малко преди началото на борсовата сесия днес данните на Case/Shiller показаха, че цените на жилищата в 20-е най-големи града в САЩ са нараснали с 0,6% на месечна база през юли и се намират с 3,2% над миналогодишните си нива. Повишението на цените се оказа леко под пазарните очаквания.

Петролът с доставка през ноември поевтинява с 0,3% цента до 76,30 долара за барел, а златото с доставка след три месеца губи 20,7% до 1 296,50 долара за тройунция, след като вчера цената му превиши 1 300 долара за тройунция.

Междувременно доходността на десетгодишните американски държавни ценни книжа се понижава до 2,48% от 2,53% в понеделник. Щатското правителство ще предложи на инвеститорите днес петгодишни държавни облигации за 35 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още