IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат спад в доверието на пазара на бизнес имоти на Острова

Жилищният пазар се очаква да бъде най-силният сегмент от британския пазар през следващите шест месеца

11:42 | 01.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отчитат спад в доверието на пазара на бизнес имоти на Острова

Доверието в сегмента на бизнес имотите във Великобритания се е понижило през последните няколко месеца, сочи доклад на най-големия кредитор за сектора в страната Lloyds Banking Group.

Почти половината от най-големите компании на пазара не очакват подобрение на пазара през следващите шест месеца, а над една четвърт смятат, че понижението ще продължи.

Според Lloyds това е отражение на „по-реалистична интерпретация за пазара, тъй като професионалистите от сектора на имоти преоценяват своята позиция заради продължителната несигурност като цяло в икономиката“.

Делът на бизнесите, които очакват пазарът да се подобри, се е понижил наполовина от май насам, пише FT.

Тези резултати потвърждават и други данни за спад на пазара на бизнес имоти.

По информация на Investment Property Databank (IPD) стойностите на имотите през август са се повишили едва с 0,1% след значително по-силен ръст в периода, след като пазарът достигна дъното през лятото на миналата година.

„Нивата на доверие, които отчитаме, изглежда, че отразяват „платото“ при наемите и доходността като цяло в сектора“, коментира Ричард Дейкън, управляващ директор в Lloyds.

Компаниите за имоти имат по-добри очаквания за жилищния сектор, който се очаква да бъде най-силният сегмент през следващите шест месеца. Това са очакванията на една трета от компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още