IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Аутсорсинг пазарът у нас е между 100 и 150 млн. евро годишно

България е на първо място в Европа и на 13-о място в света по аутсорсинг по данни на маркетинговата агенция "A.T. Kearney"

11:51 | 11.11.10 г. 2
Трайков: Аутсорсинг пазарът у нас е между 100 и 150 млн. евро годишно

Аутсорсинг пазарът в България в момента е между 100 и 150 млн. евро годишно и има потенциал да стане десет пъти по толкова, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той участва в конференция на тема "България на световната карта за аутсорсинг и офшоринг", съобщи БТА.

Министърът цитира данни на маркетинговата агенция "A.T. Kearney" към март 2010 година, според които България е на първо място в Европа и на 13-о място в света по аутсорсинг.

За да се стимулират аутсорсингът и офшорингът в България, министърът посочи усилията на правителството за подобряване на инфраструктурата, качеството на образованието, работата на администрацията. Предпоставка за активизиране на пазара на тези услуги е и добрата данъчна среда.

Трайков съобщи, че дейностите по управление на оперативната програма "Конкурентоспособност" биха могли да бъдат аутсорсвани. Министерството на Трайков подготвя, във връзка с това, сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
pavlikenski ziganin
преди 13 години
Ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
moderast
преди 13 години
Ахаха, с вдигане на данъци и социални осигуровки бързо ще се простим с идеята за аутсорсинг - локация!Да не говорим че повечето квалифицирани биха предпочели да работят в чужбина вече, с роми аутсорсинг не се прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още