IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старком е купил акциите на Landsbanki в Еврохолд, а УПФ Доверие - във Феърплей

Впоследствие Старком е продал част от придобитите книжа, а Landsbanki се е разделил и с книжата си в БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ

14:25 | 15.11.10 г.
Старком е купил акциите на Landsbanki в Еврохолд, а УПФ Доверие - във Феърплей

Старком холдинг е купил акциите на Landsbanki Luxembourg в Еврохолд България АД и е увеличил дела си до над 55%, показват данни на Централен депозитар.

В сделки на извънборсов пазар на 8 ноември бяха изтъргувани 2,45 млн. акции на Еврохолд България АД от общо притежаваните от Landsbanki 2,8 млн. броя. Цената на акция бе 62 стотинки. Старком холдинг АД е мажоритерен собственик на Еврохолд България.

Впоследствие Старком холдинг е продал част от акциите си и делът му е паднал под 55%, съобщава Централен депозитар.

На БФБ-София се сключиха две сделки на 10 ноември, като едната бе за 700 хил. акции на цена от 0,839 лв./бр., а другата - за 950 хил. книжа при цена от 0,831 лв./акция.

Данните на Централен депозитар също така показват че УПФ Доверие е придобил акциите на Landsbanki във Феърплей Пропъртис АДСИЦ и вече има над 5% от капитала на дружеството за имоти. Сделката за 987 330 акции бе сключена при цена от 26 ст. за акция на 4 ноември.

Lalsbanki e имала между 10 и 15% от капитала на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ миналата седмица, а сега - под 5%, което може да значи и 0%, понеже Централен депозитар оповестява само преминаването на праг, кратен на 5%.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още