IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резкият скок на щатските индекси стимулира 3% ръст в цената на петрола

Петролът отбеляза най-голямото си еднодневно поскъпване за последните четири месеца

09:22 | 25.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Резкият скок на щатските индекси стимулира 3% ръст в цената на петрола

Цената на петрола се повиши с над 3% по време на вчерашната сесия на Нюйоркската петролна борса на фона на силното представяне на щатските индекси и данните за понижението на първоначалната безработица в страната до най-ниското й ниво за последните две години и половина.

Петролът отбеляза най-голямото си еднодневно поскъпване за последните четири месеца вчера, въпреки че Министерството на енергетиката на САЩ обяви изненадващ ръст в петролните запаси на страната през миналата седмица. Те са се увеличили с над 1 млн. барела при очакван спад от 1,9 млн. барела, пише Bloomberg.

Нюйоркската петролна борса, както и всички фондови и стокови борси в САЩ, ще бъдат затворени днес заради честването на Деня на благодарността. В електронната търговия днес цената на петрола пада леко със 17 цента до 83,69 долара за барел.

Вчера американският лек суров петрол поскъпна с 2,61 долара, или с 3,2%, до 83,86 долара за барел, което е най-високото му ценово ниво от 15 ноември. Цената му се е вдигнала с 5,7% през тази година.

Щатският долар поскъпва за четвърти пореден ден срещу еврото заради напрежението около дълговата криза в Ирландия. Обикновено поскъпването на долара води до спад в цените на суровините, които се търгуват в щатската валута.

Петролът сорт брент с доставка през януари поевтинява с 19 цента до 85,65 долара за барел в днешната електронна търговия на Лондонската петролна борса. Вчера цената му се повиши с 2,59 долара, или с 3,1 на сто, до 85,84 долара за барел.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха, че резервите от суров петрол на страната са се увеличили с 1,03 млн. барела до 358,6 млн. барела през седмицата до 19 ноември.

Златото с незабавна доставка губи 0,4% до 1 368,20 долара за тройунция. На 9 ноември цената му се повиши до рекордните 1 424,60 долара за тройунция след решението на Федералния резерв на САЩ да инжектира още 600 млрд. долара в банковата система, което засили недоверието към хартиените валути.

Златото с доставка през февруари междувременно поевтинява с 0,2% до 1 372,70 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още