IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нивото на незаетост на бизнес сградите в САЩ близо до пика си

Многофамилните жилищни сгради са сегментът, който може да очаква най-добри резултати през 2011 г.

10:42 | 30.11.10 г.
Нивото на незаетост на бизнес сградите в САЩ близо до пика си

Нивото на незаетост на бизнес имотите в САЩ може би е достигнало пика си благодарение на по-доброто икономическо развитие, което стимулира повече търсене на площи, посочват от американската Национална асоциация на брокерите на имоти (NAR).

„Растящото търсене на бизнес имоти под наем означава, че общите нива на незаетост вече са достигнали пика си или скоро ще го направят“, пише Лорънс Юн, главен икономист на асоциацията в изявление, цитирано от Bloomberg.

„Многофамилните жилищни сгради са бизнес сегментът, който се справи относително добре през последната година и може да очаква най-добри резултати през 2011.”

Нивото на незаетост на кооперации с апартаменти в САЩ ще се понижи до 5,8% до края на следващата година от 6,4% през текущото тримесечие, сочи прогноза на асоциацията. Наемите на апартаменти може да се повишат с 1 до 2% през 2011, след като не успяха да постигнат никакъв ръст тази година, пише още Юн.

От асоциацията прогнозират още, че нивото на незаетост на офис площите в страната ще се понижи до 16,4% през четвъртото тримесечие на 2011 г. от 16,7% в края на 2010 г. При индустриалните обекти очакванията са за спад до 13,2% от 13,9%.

Най-слабо подобрение се очаква при търговските площи, като нивото на незаетост при тях може да намалее леко до 13% в края на 2011 г. от 13,1% това тримесечие.

Пазарът на бизнес имоти в САЩ дава признаци на възстановяване, като просрочията по ценни книжа, обезпечени с бизнес ипотеки (CMBS) се увеличават с по-бавен темп, съобщиха от Standard & Poor’s.

„Основите на пазара на имоти се подобряват, инвестиционният капитал бавно потича обратно към сектора, увеличават се отпуснатите бизнес ипотеки и търсенето на CMBS набира скорост“, пишат от компанията.

Цените на бизнес имотите в страната се повишиха с 4,3% през септември спрямо предходния месец, което е рекордно увеличение в историята на индекса на Moody’s Investors Service.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още