IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши на Мобилтел да придобие Спектър Нет и Мегалан Нетуърк

Плановете за сделката станаха известни през септември

13:59 | 01.12.10 г.
КЗК разреши на Мобилтел да придобие Спектър Нет и Мегалан Нетуърк

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятия, изразяваща се в придобиването на едноличен контрол от страна на „Мобилтел” ЕАД върху дружествата „Спектър Нет” АД, гр. София и "Мегалан Нетуърк" АД, гр. София, съобщиха от комисията. Постановено е незабавно изпълнение на решението.

Плановете за сделката на стойност 72 млн. евро станаха известни през септември.

След анализ на представените в хода на проучването документи, свързани с придобиването на двете предприятия, комисията е стигнала до извода, че двете транзакции са взаимосвързани и представляват една концентрация. Оценяването им в едно производство е с цел да се отчете и реалната пазарна мощ, която ще придобие „Мобилтел” ЕАД след тяхното финализиране.

За целите на конкретното проучване е прието, че продуктовите пазари, на които сделката ще окаже въздействие, са пазарът на фиксирана гласова телефонна услуга, пазарът на дребно на широколентов достъп до интернет чрез фиксирани мрежи и пазарът на пренос и разпространение на телевизионни програми до крайни потребители срещу заплащане.

С оглед декларираното намерение на уведомителя да предоставя пакетни услуги (четворен пакет услуги, включващ доставка на интернет, цифрова телевизия, фиксирана и мобилна телефония), комисията е анализирала и пазара на мобилна гласова телефонна услуга, на който участва Мобилтел ЕАД.

КЗК прави заключението, че доколкото след осъществяване на настоящата концентрация няма да се установи или засили господстващото положение на придобиващото предприятие на нито един от анализираните пазари, то ефективната конкуренция в резултат от операцията няма да бъде възпрепятствана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още