IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър, Малта и Тунис са сред най-изгодните дестинации за Нова година

Много търсени са офертите за почивка по Коледа в чужбина между 250 и 400 евро на човек, твърдят от туристически агенции

13:22 | 06.12.10 г. 2
Кипър, Малта и Тунис са сред най-изгодните дестинации за Нова година

Посрещането на Нова година е специален момент и кулминация сред всички останали празници, време, когато хората са склонни да похарчат повече за почивка и удоволствие.

Тази година туристическите агенции са изготвили разнообразни оферти с различна продължителност, отдалеченост и бюджет, за да привлекат повече клиенти. Работещите в туристическия бранш са притиснати от факта, че потреблението на туристическите услуги, както и при много други, е доста свито и тенденцията за това продължава и за предстоящите празници.

Проучване на Investor.bg сред предложенията за пътувания в чужбина за празниците показва, че агенциите предлагат доста програми, които реално надхвърлят възможностите на пазара. Налице са различни отстъпки, промоции и специални оферти, които заливат желаещите да пътуват.

Според Василка Панковска, маркетинг директор на Алма тур, клиентите биха могли да пътуват на много изгодни цени около празниците тази зима.

Атрактивните цени

За предстоящите коледни празници най-много резервации се правят за пакети, които са на цени между 250 и 400 евро на човек, обясниха от маркетинг отдела на агенцията.

В тази група влизат самолетните ваканции до сравнително близки дестинации и престой между три и пет нощувки на места като: Кипър, Малта, Тунис, Хърватска и Анталия.

Според туроператорите на очаквано добър интерес се радват и по-продължителните и по-отдалечените програми като Египет, Йордания и Дубай. Запазва се и интересът към Лондон – дестинация, която съчетава много предимства и през последните години се превърна в шопинг столица на Европа, казват от туристическата агенция.

Въпреки това от там очакват, че след края на зимната кампания ще се очертае спад от минимум 15% в пътуванията на българи в чужбина за Нова година в сравнение с миналата година. С най-голям отлив се очертава Гърция, която ще има основен дял в общия спад

Нова година на плажа

От агенция Он травел казват, че като цяло, този сезон изборът на българските туристи се насочва повече към топлите страни с възможност за плаж или интересни допълнителни екскурзии в пакета.

За Нова Година тази зима хит са по-топлите дестинации като Малайзия, Тайланд, Дубай, Мароко, Тунис, Южна Испания.

В момента има специални предложения за тези далечни места. Туроператорите гарантират, че цените са много по-добри в сравнение с тези отпреди една-две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
boshko
преди 13 години
Хехе, да ми бяхте изтрили коментара, вместо да го редактирате. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
boshko
преди 13 години
Аман ! :Р
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още