IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците очакват подаръкът в брой да е средно 61 паунда

Голяма част от хората ще посегнат на спестяванията си, за да зарадват близките по празниците

13:51 | 07.12.10 г.
Британците очакват подаръкът в брой да е средно 61 паунда

Един на всеки петима британци очаква да получи пари за Коледа, средно по 61 паунда.

Голяма част от хората обикновено получават за Коледа пари вместо подарък. Близо 7% от участниците в проучването, посветено на поведението на британците по време на коледните празници, са изразили очакването си да получат парите директно на банковите си сметки, съобщава вестник Telegraph. 

Очаква се близо 35% от хората да „опрат“ до овърдрафта си за подаръци тази година, а близо една четвърт от хората да вземат от спестяванията си, показва статистиката на first direct. Търговската банка, която е подразделение на HSBC Bank Plc, има близо 1,16 млн. клиенти.

„Декември може да бъде доста скъп месец и подаръците под формата на кеш ще бъдат добре дошли за всеки“, казва Ричард Браун, продуктов мениджър в first direct.

„Ето защо е по-добре вместо да похарчите всичко наведнъж, да използвате парите по-пестеливо, като заделите част под формата на спестявания или да изплатите заемите си.“

Един на всеки петима британци очаква да получи чек за Коледа, а един на всеки 10 – ваучер за подарък, показва изследването на банката.

Повече от две пети от хората ще похарчат парите, които ще получат като подарък за Коледа, за почивка или бижу.

Близо 36% от хората се оказват по-спестовни и са заявили, че ще похарчат подаръка си за ежедневни разходи като плащане на сметки в магазина, а 25% ще внесат сумите в спестовни сметки. Всеки един на 10 човека ще върне стари дългове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още