IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones изпусна парата и не успя да удържи печалбите

Въпреки силния си старт заради планираните данъчни отстъпки в САЩ, основните индекси попаднаха под натиска на инвеститорите

23:10 | 07.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones изпусна парата и не успя да удържи печалбите

Борсовата сесия в САЩ приключи с минимално отстъпление за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Останалите два основни индекса успяха да напреднат, но не успяха да задържат ръстовете си от началото на търговията.

Денят започна със силни повишения на индексите, което се дължи на обявения от президента Барак Обама компромис между двете партии в страната за удължаване на данъчните отстъпки, приети по времето на Джордж Буш.

Споразумението между двете партии за данъчната политика в САЩ предвижда запазване на данъчните облекчения за всички подоходни групи за още две години и запазване на допълнителните помощи за трайно безработните лица.

Dow Jones загуби минималните 3 пункта до 11 360 пункта, макар в началото на търговията показателят да се движеше с ръст от над 1 на сто. Широкият бенчмарк S&P 500 приключи почти без промяна при 1 224 пункта.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composie, добави 4 пункта до 2 598 пункта.

За запазването на позитивните настроения не помогнаха дори изненадващо силните данни за потребителското кредитиране в САЩ. При очаквания за спад от над 2 млрд. долара, статистиката отчете увеличение с 3,4 млрд. долара, което е увеличение от 1,7 на сто на годишна основа през октомври.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още