IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Програма "Рибарство" получи положителна оценка за съответствие от ЕК

От Брюксел са потвърдили, че системите за контрол при разходването на средствата функционират ефективно

15:54 | 22.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Програма "Рибарство" получи положителна оценка за съответствие от ЕК

Европейската комисия (ЕК) информира България за получената положителна оценка за съответствие по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007 – 2013 г. Това е станало с писмо, получено днес от Информационната система на Европейската комисия SFC 2007, съобщиха от Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури (ИАРА).

Положителните оценки за съответствие на оперативните програми са задължително условие, за да тръгнат междинните плащания по проектите. Така издаденото положително становище от Брюксел позволява България да заяви първото междинно плащане по оперативната програма.

В кратки срокове е наваксано четиригодишното закъснение в изготвянето на документите за Оценката за съответствие по ОП “Рибарство”, твърдят от ИАРА.

От Брюксел са потвърдили, че системите за управление и контрол функционират ефективно и в съответствие с европейските регламенти и националното законодателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още