IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стенограмата от заседанието на Фед подкрепи щатските борси

Пазарът се успокои, тъй като стенограмата не съдържа изненади

23:07 | 04.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Стенограмата от заседанието на Фед подкрепи щатските борси

Щатските индекси наваксаха част от загубите, натрупани през сесията, след като обявената стенограма от последната среща на Фед през декември показа, че централната банка не вижда причина да променя програмата си за изкупуване на облигации, предаде MarketWatch.

Пазарът се успокои, тъй като стенограмата не съдържа изненади.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,18% до 11 691 пункта, Nasdaq Composite намали загубата си до 0,38% (2681 пункта), а тази на Standard & Poor’s 500 се сви до 0,13% (1270 пункта).

В стенограмата се посочва, че според централната банка по-силната щатска икономика е една от причините за увеличението на доходността по държавните ценни книжа, което може да попречи на усилията на Фед да поддържа възстановяването чрез ниските лихвени нива.

Въпреки подобряването на икономиката, от Фед смятат, че тази перспектива не е достатъчна, за да бъде променена програмата за изкупуване на облигации, се посочва още в документа.

Търсенето на 10-годишните щатски държавни ценни книжа след публикуването на стенограмата е намаляло, което е смъкнало доходността по тях на 3,34%. Стенограмата оказа подкрепа на долара, който поскъпна срещу еврото и йената.

Фючърсите на златото се понижиха с 3% - най-силен спад от шест месеца, тъй като оптимизмът за световната икономика отблъсна инвеститорите от метала, смятан за убежище в криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още