IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Groupon привлече финансиране за 950 млн. долара

Средствата ще бъдат използвани за глобална експанзия, инвестиции в технологии и осигуряване на ликвидност

10:32 | 11.01.11 г. 1
Groupon привлече финансиране за 950 млн. долара

Интернет компанията за групово пазаруване Groupon Inc обяви, че е привлякла финансиране в размер на 950 млн. долара. Средствата ще бъдат използвани за глобална експанзия, инвестиции в технологии и осигуряване на ликвидност за служителите и ранните инвеститори.

Във финансирането участват няколко компании за рисково инвестиране и инвеститори на късен етап от развитие на дружествата, сред които Andreessen Horowitz, Battery Ventures, DST, Greylock Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Maverick Capital, Silver Lake и Technology Crossover Ventures.

През декември Groupon, която предлага възможност за групово пазаруване онлайн с намаление, привлече 500 млн. долара чрез продажбата на нови акции, припомня Ройтерс. Това стана месец след новините, че компанията е отхвърлила оферта за придобиване на стойност 6 млрд. долара от страна на Google Inc.

Тогава от Groupon обявиха в регулаторно съобщение, че основната част от средствата ще се използват за обратно изкупуване на акции от инвеститорите.

През последната година Groupon беше определена като „най-бързо развиващата се компания в историята“ от списание Forbes. В рамките на изминалата година Groupon разшири дейността си от 1 държава в 35 и увеличи абонатите си с 2500% от 2 млн. до над 50 млн., посочват в съобщение на сайта си от компанията. Според техни изчисления сайтът е спестил на абонатите си над 1,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още