IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Enel преговаря за Марица Изток 3 с щатски инвестиционен фонд

Има две маси за преговори – едната е с фонда Contour Global, другата – с руската компания Интер РАО, е заявил източник на Ройтерс

19:18 | 17.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Enel преговаря за Марица Изток 3 с щатски инвестиционен фонд

Италианската компания Enel преговаря с щатския инвестиционен фонд Contour Global за продажбата на мажоритарния си дял в комплекса Марица Изток 3, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свой източник, запознат с въпроса.

По-рано се появи информация, че компанията води преговори за въпросния дял с руската компания Интер РАО, което и сега се посочва от източника на Ройтерс.

"Има две маси за преговори – едната е с Contour Global, другата – с Интер РАО“, е заявил източникът, който е пожелал да остане анонимен.

Според друг източник, близък до преговорите, Contour Global води разговори с Enel през последните пет месеца и сделка се очаква скоро.

От Enel са отказали коментар. Ройтерс посочва, че компанията е най-задлъжнялата ютилити група в Европа. Коментар засега няма и от фонда Contour Global, който е специализиран в бизнеса с електроенергия и отопление.

От Enel се надяваха да подпишат сделка и да продадат българските си активи до края на 2010 г., но през декември изпълнителният директор на групата Фулвио Конти обяви, че сключването на сделка се отлага за тази година.

Enel държи 73% в Марица Изток 3, а НЕК – останалия дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още