IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сблъсъци между италианската полиция и протестиращи срещу Берлускони

Протестиращите са призовавали премиера да подаде оставка пред вилата му в миланското предградие Аркоре

09:47 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Протест срещу Силвио Берлускони във Флоренция на 5 февруари. Снимка: БТА</p>

Протест срещу Силвио Берлускони във Флоренция на 5 февруари. Снимка: БТА

В Италия е имало сблъсъци между полицията и стотици демонстранти, събрали се на протест срещу премиера Силвио Берлускони пред вилата му, предаде АФП, позовавайки се на италиански медии.

Протестиращите са призовавали премиера да подаде оставка пред вилата му в миланското предградие Аркоре, където той е прекарал уикенда. Около 100 демонстранти са се опитали да пробият полицейския кордон, което е довело до сблъсъците.

Протестиращи е имало и пред железопътната гара в Аркоре. Там са ранени няколко полицейски служители, демонстранти и един журналист. Някои протестиращи са били арестувани.

Протестът е бил организиран от групата "Пурпурни хора", създадена онлайн, която през 2009 г. организира „Ден за „Не на Берлускони".

Очаква се тази седмица да бъде представено съдебно искане Берлускони да се яви на дело по разследване за предполагаемите му връзки с проститутки, което беше обявено миналия месец. Премиерът отхвърля обвиненията.

В събота хиляди хора се събраха също в Милано на демонстрация срещу премиера, в която участваха писателите Умберто Еко и Роберто Савиано.

В неделя група, известна като „Анонимните“, атакува италиански правителствени сайтове, обяснявайки, че причината е, че „политическата и икономическа ситуация в страната е станала нестабилна".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още