IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливане за 6,8 млрд. долара на щатския пазар на медицинска диагностика

Индустриалната компания Danaher купува производителят на диагностична техника Beckman Coulter

17:04 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Сливане за 6,8 млрд. долара на щатския пазар на медицинска диагностика

Индустриалната компания Danaher обяви, че ще придобие производителят на техника за медицинска диагностика Beckman Coulter на цена 83,50 долара за акция, или 6,8 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Сделката ще се извърши при цена, която е с 11% над цената на акциите на Beckman в петък. Разликата с цената от средата на декември, когато за пръв път се появиха слухове за потенциалното придобиване, е 45 на сто.

Акциите на Beckman скочиха с 10 на сто до 82,70 долара за брой преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк, а тези на Danaher останаха почти без промяна.

Очакванията са сделката да бъде финализирана през първата половина на 2011 година.

Beckman Coulter, които имат приход от около 3,7 млрд. долара за миналата година, ще станат част от поделението на Danaher за научни и диагностични технологии.

През декември източници на Ройтерс посочиха, че от Beckman са наели Goldman Sachs като консултант по потенциалната сделка по придобиването на компанията, която е съсредоточена в производството на диагностични технологии, използвани за медицински тестове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още