IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктор Орбан: Не е възможно Унгария да приеме еврото преди 2020 година

Унгарският премиер изрази задоволство от мерките, които се предприемат за укрепване на еврозоната

11:16 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Виктор Орбан: Не е възможно Унгария да приеме еврото преди 2020 година

Преминаването на Унгария към еврото е невъзможно до 2020 година, заяви пред журналисти премиерът Виктор Орбан, цитиран от финансовия сайт К2Капитал.

Орбан изрази задоволство от мерките на страните от еврозоната за спасяване и укрепване на еврото, което според него има "светло бъдеще" пред себе си.

На въпрос за евентуална промяна на обменния курс на еврото спрямо форинта той отговори, че унгарското правителство трябва да работи за укрепване на форинта и тогава няма да има проблем.

Според унгарския премиер валутно-кредитната политика изисква самообладание и не бива да се регулира под натиск.

През последните месеци Унгария попадна под натиск от страна на Международния валутен фонд, Европейската комисия и много от чуждестранните инвеститори в страната. Основните теми, по които кабинетът получава критики, са свързани с начина, по който той се бори с кризата с бюджетния дефицит.

Една от най-скандалните стъпки в тази насока бе национализацията на активи на частните пенсионни фондове, които преминаха в ръцете на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още