IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смениха изцяло ръководството на фонд „Земеделие”*

Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков

11:35 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Смениха изцяло ръководството на фонд „Земеделие”*

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” смени цялото ръководство на фонда. Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков. След избора му той веднага е предложил нови заместници, с които да работи в екип, съобщиха от земеделското министерство.

Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел „Директни плащания” в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан. Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерство на финансите, където до момента е бил директор на Дирекция „Финанси на реалния сектор”. Той поема мястото на Ангел Кинанов.

Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел Пазарни механизми. Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Поста на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

Досега изпълнителен директор на фонда бе Светослав Симеонов, който през октомври миналата година бе повишен от зам.-директор, за да заеме мястото на скандалната Калина Илиева.

Преди два дни от СДС поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и на Светослав Симеонов. Сините показаха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се оплаква, че му е оказван натиск. От фонда тогава заявиха, че показаният документ бил фалшив.

На извънредна пресконференция земеделският министър Мирослав Найденов обясни, че чистката във фонда няма нищо общо с изнесената от СДС информация. Причината била бавното усвояване на средствата от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Досегашният изпълнителен директор на фонда Светослав Симеонов заминава като аграрен аташе за Брюксел.

*Новината е допълнена в 14.30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още