IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи перспективата пред имотния сектор в Китай на негативна

От агенцията очакват затягането на регулациите, повишаващите се лихви, намаленото банково кредитиране и растящото предлагане да засегнат строителните предприемачи

11:09 | 14.04.11 г.
Moody's понижи перспективата пред имотния сектор в Китай на негативна

Moody's Investors Service понижи днес перспективата за китайския сектор на недвижими имоти на „негативна“ от „стабилна“, съобщи MarkertWatch.

Като причина за решението си рейтинговата агенция посочва трудната оперативна среда за строителните предприемачи заради затягането на регулациите, повишаващите се лихви, намаленото банково кредитиране и растящото предлагане.

“Вярваме, че това неизбежно ще доведе до забавяне на продажбите и натиск върху маржините на печалба и ликвидността за някои“, посочва Питър Чой, старши вицепрезидент в Moody's.

По думите му рейтинговата агенция очаква постъпленията от сключени договори за продажба на жилищни имоти да намалеят със средно 25% до 30% в големите градове в Китай. Предприемачите в по-малките градове са по-слабо зависими от мерките за затягане на контрола над пазара, допълва той.

Акциите на китайски строителни предприемачи и компании за имоти отбелязаха спад по време на следобедната търговия днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още